MENU
Головна » 2014 » Липень » 7 » Акція «Подаруй кров – врятуй життя дитини»
15:46
Акція «Подаруй кров – врятуй життя дитини»

В Житомирському обласному центрі крові на початку липня відбулась акція «Подаруй кров – врятуй життя дитини» за власною ініціативою та за підтримки керівництва центральної дитячої міської лікарні  медичні працівники  вирішили стати донорами. Об’єднала медичних працівників Галина Григорівна Кулішенко завідуюча 2- го інфекційного відділення центральної дитячої міської лікарні та організувала захід в підтримку маленьких пацієнтів лікарні, які потребують компонентів крові.  

         Слово «донор» в перекладі з латині означає «дарувальник». Враховуючи сучасне значення, можна сказати, що йдеться про найцінніший подарунок: даючи кров, ви даруєте комусь життя. І при цьому  донорство – мабуть, найпростіший спосіб надати допомогу тим, хто її потребує.

Компоненти крові не виготовляються фармацевтичним шляхом, відтак, медицина потребує людського донорства. Лікарі закликають населення до здачі крові та її компонентів. Донорство крові допустиме раз на два місяці, плазму ж можна здати двічі на місяць. 

         15 медичних працівників прийшовши до Обласного центру крові об’єднані спільною метою -  виявити яскравий приклад допомоги та подарувати  частинку своєї крові для хворих дитячої міської лікарні.       Донорами стали 12 співробітників дитячих лікувальних закладів серед, яких  лікар педіатр поліклініки № 3 Богунського р-ну  Ногарєва Катерина Анатоліївна вперше стала донором крові.

         Окрім морального задоволення від усвідомлення того, що ти врятував чиєсь життя, донація крові приносить і фізичну користь нашому організму. Ця процедура тренує організм, посилаючи сигнал до самооновлення. Стимуляція кровотворення приводить до поліпшення емоційного стану людини - розповідає лікар Галина Григорівна Кулішенко.

          Запрошуємо усіх бажаючих приєднуватись до такої важливої справи та  рятувати  життя разом!

Тимощук Людмила Миколаївна

Менеджер із зв’язків з громадськістю

Житомирського обласного центру крові

 

Переглядів: 1469 | Додав: Oleben | Рейтинг: 0.0/0