MENU
Головна » 2014 » Жовтень » 20 » «Стань донором врятуй життя герою!»
11:49
«Стань донором врятуй життя герою!»

За власною ініціативою та за підтримки керівництва Вищих навчальних закладів студентство Житомирщини  впродовж вересня  підтримали акцію «Стань донором врятуй життя герою!».

 

Завдяки головам студентського самоврядування Технологічного університету та Агроекологічного університету організовано захід в підтримку хворих   військового шпиталю, які потребують компонентів крові.  

         Слово «донор» в перекладі з латині означає «дарувальник». Враховуючи сучасне значення, можна сказати, що йдеться про найцінніший подарунок: даючи кров, ви даруєте комусь життя. І при цьому  донорство – мабуть, найпростіший спосіб надати допомогу тим, хто її потребує.

Компоненти крові не виготовляються фармацевтичним шляхом, відтак, медицина потребує людського донорства. Лікарі закликають населення до здачі крові та її компонентів. Донорство крові допустиме раз на два місяці, плазму ж можна здати двічі на місяць. 

Студеннтів прийшовши до Обласного центру крові об’єднані спільною метою -  виявити яскравий приклад допомоги та подарувати  частинку своєї крові.          Донорами стали більше 50 студентів.

         Окрім морального задоволення від усвідомлення того, що ти врятував чиєсь життя, донація крові приносить і фізичну користь нашому організму. Ця процедура тренує організм, посилаючи сигнал до самооновлення. Стимуляція кровотворення приводить до поліпшення емоційного стану людини.

          Запрошуємо усіх бажаючих приєднуватись до такої важливої справи та  рятувати  життя разом!

 

 

Тимощук Людмила Миколаївна

Менеджер із зв’язків з громадськістю

Житомирського обласного центру крові

Переглядів: 966 | Додав: Oleben | Рейтинг: 0.0/0