MENU
Головна » 2009 » Червень » 3 » Місячник донорства
14:08
Місячник донорства
14 червня у всьому світі відзначають Всесвітній день донора крові.
З 4 травня по 4 червня в області відбудеться місячник донорства «Здав кров – врятував життя» з метою заохочення населення області у донорському русі, виявлення вдячності донорам за добровільне здавання безпечної крові, розповсюдження прикладу наслідування давання крові, коли вона необхідна для спасіння життя людей.

Головна мета свята – виразити вдячність новим донорам і донорам, які здають кров 3-4 рази на рік регулярно. Ми надіємось що нове покоління донорів крові візьме приклад з таких донорів, даючи максимально безпечну кров для використання її там і тоді, коли вона необхідна для спасіння життя.
В світі щороку компоненти та препарати крові рятують мільйони людських життів.
Наприклад, щоб надати невідкладну допомогу хворому від опіків, необхідна кров від 50- 100 донорів, реанімаційному хворому від 10-30 донорів, хворому гострим лейкозом щоденно від 2-10 донорів.
Доступність крові і її компонентів, що використовуються в лікувальних цілях, залежить від громадян, котрі готові бути донорами. Кожна здорова людина може бути донором, адже, якщо ти донор - значить здоровий!


Переглядів: 962 | Додав: bloodcentre | Рейтинг: 0.0/0