MENU
Головна » 2012 » Червень » 13 » Amicus
15:39
Amicus
      22 травня 2012 р. у Житомирському обласному центрі крові відбулось вручення представниками Міжнародного благодійного фонду "Янгол України" та представниками корпорації "Fenwal" сучасного медичного обладнання для служби крові - сепаратору клітин крові "Amicus".
     Після введення міжнародних клінічних протоколів лікування онкогематологічних хворих, зросла потреба до 1200 - 1500 терапевтичних доз тромбоцитів.
     На даний момент заготовлення тромбоцитів проводиться мануальним методом аферезу і займає 2.5-3 години. Замовлення лікувально-профілактичних закладів області на тромбоцити виконувались на 70-75%, а трансфузії тромбоцитів є важливим компонентом в лікуванні багатьох захворювань, розповідає головний хірург управління охорони здоровя облдержадміністрації Віктор Лучків, тому перехід на заготовлення тромбоцитів апаратним методом на сепараторі клітин крові "Amicus" дозволить:
   - отримати тромбоцити високої терапевтичної якості;
   - скоротити час перебування донора і час заготовлення однієї дози тромбоцитів від 2.5-3 годин до
      40хв.-1год.;
   - підвищити терапевтичну ефективність використання тромбоцитів в клінічній практиці.
     У швидкий термін працівники Житомирського обласного центру крові пройшли спеціальну підготовку по експлуатації нового апарату і житомирським журналістам показали його в дії. Варто зауважити, що витратний одноразовий комплект для роботи сепаратора клітин крові є досить дороговартісним - коштує 1850 гривень. На лікування пацієнтів висока вартість комплектів не вплине, так як на їх придбання будуть виділені державні кошти для служби крові області - зазначає головний лікар обласного центру крові Анатолій Чугрієв.
    Важливо, що процес забору та виділення клітин крові проходить в автоматичному режимі, а це гарантує максимальну безпеку як для донорів, так і для пацієнтів.










Переглядів: 1454 | Додав: Piligrim4eg | Рейтинг: 4.0/1