MENU
Головна » 2014 » Лютий » 21 » День відкритих дверей
17:27
День відкритих дверей

«День відкритих дверей» для молоді центру професійно – технічної освіти м. Житомира.


Для  учнів центру проф.- тех. освіти була проведена  інформаційно- ознайомча екскурсія  під час, якої відбулось знайомство молоді з технологіями заготовлення, зберігання та безпеки донорської крові та її компонентів.

Також молоді люди дізналися про те, що донорство – це унікальна можливість в майбутньому поділитися частинкою своєї крові і цим, можливо, врятувати чиєсь життя. Учням було цікаво дізнатися, що сучасна наука трансфузіологія пішла далеко вперед і гарантує донорам і реципієнтам повну безпеку переливання за рахунок використовування одноразових матеріалів, обладнання для клінічного дослідження  крові, її карантінізації.

Багато хто з учнів, присутніх у центрі крові, вже знали свою групу крові. Молодь зацікавлена новою темою для них під час екскурсії по центру крові ознайомились з особливостями підготовки донора до донації про необхідні вимоги до харчування для донора перед процедурою, а також ставили немало питань, пов'язаних як з самою процедурою донації крові (частотою, об'ємом, відчуттями, що переживаються, і т.д.).

         Крім того, коли учні досягнуть повноліття, так як не всім ще є по 18 років отримані  ними знання допоможуть зробити більш усвідомлений вибір і вирішити питання особистої участі в донорському русі».

 

         Класний керівник Федорко Наталія Миколаївна та майстер з виробничого навчання Кокуца Ігор Дмитрович завдяки яким було організовано похід до центру крові  на «День відкритих дверей» вважають: «Таке інформаційно-просвітницьке навчання для молодого покоління просто потрібно. Адже ми виховуємо громадян України, вони повинні розуміти необхідність розвитку донорства на Україні, розуміти, що донорська кров врятовує життя людей. Дуже добре, що ця важлива тема розкривається так детально і цікаво».

 

- «Мені здається, що молодим людям дійсно було цікаво під час екскурсії. Це ж завжди видно по очах та з питань, які так охоче задавала молодь.  Думаю, що через декілька років вони прийдуть до центру крові вже в якості донорів» – відзначила менеджер  обласного центру крові Людмила Тимощук.

 

Молодь сфотографувалась на згадку.





Переглядів: 837 | Додав: Oleben | Рейтинг: 0.0/0